Fönster

 
Jag kom på en idé. I hallen har vi valt att göra plats för ett stort mycket gammalt fönster med en massa spröjs. Det skall sitta i en av väggarna i hallen. Så kom jag på för två veckor sedan att vi har ju ytterligare ett gammalt vackert fönster som ser precis likadant ut som de fina dörrarna som finns i huset (dörrar med fönster). Detta fönster har vi då valt att sätta i väggen från köket till serveringstrappan. Det släpper in ljus i trapphuset samtidigt som det kommer att se ut som om fönstret suttit där sedan huset byggdes och det blir en rolig detalj i köket. Vi kommer att hänga belysning inne i trappan som kommer se väldigt fint ut om man står i köket och tittar in i fönstret.
 
 
 
 
 
 

Golvet i kök samt serveringsdelen

Bilder på golvet som vi valt att lägga i kök och serveringsdel. Det är mörkt grå-svart. En klinker från Höganäs. Vi kommer att kombinera olika storlekar på plattorna. Det kommer bli fint till det vita köket med mörk granitskiva.
 
 
 
 
 

Badrum och kök

Badrummet och köket har numera fått gipsade väggar och det ser lite mer färdigt ut nu, även om det dröjer ett tag innan de kan börja sätta upp tapeter, lägga in golv, montera upp köket och badrumsinredning.
 
 

Sovrum och Dressingroom 130112

Lite bilder från dagens sovrum och dressingroom. I sovrummet skall golvet målas utmed kanterna i rutmönster och i dressingroom saknas såklart garderobsinredning samt en heltäckningsmatta...
 
 
 
 
 
 

Tapetsering

 
Äntligen har tapet börjat sättas upp i hallen på övervåningen, vi är mer än nöjda!
 
På de här två bilderna ser man den gamla rosa målade vävtapeten samt det gamla staketet i trappen.
 
 

Måla tak

Vi är i full gång den här veckan samt kommande vecka med att måla 560 meter tak!!! Taket skall sättas upp i badrum och kök. Vi har fått god hjälp av min far. Vi kvistlackar brädorna två omgångar samt grundmålar dem en strykning. Sedan kommer taken att sprutmålas när de är på plats...
 
 

Nyklippt

Hilding är nyklippt och extra frusen...
 
 

Uppdatering vecka 2

 
Bild nummer ett visar den vackra dörren till serveringstrappan från köket. Dörren skall dock målas.
På bild nummer två visas skicket på badrummet under början av vecka 2, det är duschen på bilden.
Mina projekt under vecka 2 var bland annat att måla dörrar samt att grundmåla ett gammalt bord.
Sambon och svärmor skissade upp rutorna på sovrumsgolvet. Det är klinkerplattor som de lagt ut på golvet.
De två sista bilderna visar serveringstrappan. Där kommer bli tapet och trappan skall antingen målas eller få en matta. Fin belysning skall hänga uppe i trappan samt nere i trappan.
 

Köket har fått isolering

 
Köket går framåt för varje dag. Köket och badrummet i anslutning till köket har varit det största projektet i hela huset och det tar tid, minst sagt. Men slutresultatet blir desto finare...
Köket har under vecka 2 fått isolering som bilderna visar. På den första bilden står Hilding och inspekterar serveringstrappan från kök till övervåning som hans husse har dragit bort heltäckningsmattan ifrån. Han godkände det ;)
På den sista bilden ser man kök, matsal och TV-rum, tre rum i fil, som det kallas.

Skogspromenad

Lite bilder från skogspromenad i vackert väder...
 
 
 
 
 

Lördag

 
Lördag igen, härligt... Tänkte visa lite bilder från huset. Under veckan som nu snart gått så har isolering skett i badrum där nere samt i köket. Väggarna i badrummet har fått upp trävägg. Samma sak skall sättas upp i köket inom snarast. Min kära sambo har målat färdigt sovrumsgolvet. Det som kvarstår nu är att måla schackrutorna längs med väggarna på golvet. Han har även rivit upp heltäckningsmattan i serveringstrappen som går ner i köket, den var som tur var inte hellimmad, utan limmad väldigt löst. Mycket skönt. Det innebär att vi kan slipa den trappan och måla den och den kommer inte att bli ett lika stort och tufft projekt som den stora halltrappan där heltäckningsmattan satt som berget bokstavligt talat...
 
Imorgon skall vi vara i huset i princip hela dagen för att förbereda inför att 550 meter tak i form av pärlspont levereras nästa vecka. Det skall rensas ut i den stora matsalen, städas undan och sättas upp så många bockar vi kan hitta och som taket kan ligga på. Då behöver den förberedas med kvistlack och färg innan den sätts upp i taken. Så att vi har att göra där känner jag(!)... Under nästa vecka kommer målaren att sätta återställare på hallen där uppe så att den inom en kort tid är redo för tapeten som beställdes i torsdags...
 
Köket sett från serveringsgången med två härlia fönster

Nyårsafton och nyårsdagen, garderober

 
Jag gjorde klart en av garderoberna under nyårsafton.
 
Rustins small job gloss paint, metallfärg till stången i garderoben...
 
Det som återstår i garderoben nu är att lägga in ett trägolv. Sedan är det klart!
 
Efter att jag hade fått färg på händer, i håret och på kläderna så var det dags att hoppa in i duschen, svira om till fest humöret och fira in det nya året...
 
Under nyårsdagen blev tapeterna i min sambos walk in closet färdiga. Han skall även lägga in en mjuk heltäckningsmatta som matchar tapeterna samt garderobsinredning också såklart.
 
 
Övriga status bilder från övervåningen...
 
En färdigmålad dörr som skall sitta mellan vårt sovrum och mitt dressingroom. Den här dörren satt egentligen inte mellan de två rummen från början men efter lite justeringar så passar den där utmärkt!
 
 
Prästgården har dessa dörrar lite överrallt,vilket vi fullkomligt älskar. Den här fina dörren sitter till trapphuset som tar mig direkt från övervåningen ner i köket. Det här var förmodligen "tjänstefolkets" gång förr i tiden där man hade sitt sovrum på övervåningen och sedan gick man inte i den stora trappan ner utan man tog den här trappan så var man direkt i köket och kunde börja arbeta. Trappan ledde då till det som kallades "serveringsgången". Det är visserligen en serveringsgång fortfarande men vi har gjort den lite annorlunda när vårt kök ritades... Detta får ni såklart se sedan när köket är insatt. Ganska skönt ändå att kunna ta sig direkt från sovrummet till köket genom den här trappan.
En korridor där väv tapet rivits ner och målaren har börjat sätta dit återställare. Hit kommer en ljus tapet inom kort.
 
 
 
Dessa "hål" skall fyllas med garderober och förvaringsutrymmen...
 
 
 
 
Heltäckningsmattan är borttagen från den stora trappan. Nu återstår en hel del arbete för att få den i fint skick...
 
 

Nyårsafton, sovrummet

Nyårsafton började med att min kära sambo målade ett lager golvfärg på sovrumsgolvet. Det blir bara bättre och bättre efter varje strykning. Tanken är att det skall målas ett mönster längs med kanterna av rummet som skall ha en dov och mjuk grön / turkos färg som återfinns i tapeten.
 
 
 
 
 
 

Gott Nytt År!

Gott Nytt År!
 
 

RSS 2.0