Kladdkaka med kokostosca




Ingredienser
175 g smör
3 st stora ägg
4 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
3 krm salt
1 1/4 dl kakao
1 liten kopp expresso (alternativ 1/3 kopp riktigt starkt kaffe
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 dl kokosflingor
smör till formen
kokosflingor till formen
Toscaöverdrag
125 g smör
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 1/2 dl strösocker
300 g kokosflingor
1. Sätt ugnen på 175 grader. Tag fram en springform med löstagbar kant.
Smöra formen och fördela kokosflingor så det täcker botten och kanterna.
2. Smält smör och häll det i en bunke. Blanda i socker och rör om väl.
Tillsätt ägg, vetemjöl, vaniljpulvret, salt, kakao och blanda till en smet.
Häll därefter på espresso/kaffe, kokosflingor och rör om.
3. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan är
lagom kladdig. (Ta en sticka och se efter, den ska vara lite kladdig mitt i).
I min ugn tog det ca 30 minuter.
Tag ur och låt vila.
4. Medan kakan vilar kan vi börja med Toscasmeten. Smält smöret i en
kastrull och häll på samtliga ingredienser. Rör hela tiden om så att det
inte bränner vid. Låt koka upp och sjuda ett par minuter.
5. Bred över glasyren över kakan och grädda i nedre delen av ugnen så
att toscan får en fin gyllenbrun färg. Tag ur och låt vila.
6. ÄT och NJUT!