Fikadags!




4 personer
Ingredienser
2 stora ägg
3 dl strösocker
1 1 ⁄2 dl neutral olja
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 ⁄2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 ⁄2 tsk salt
300 g skalade morötter (ca 5 dl fint rivet)
1 1/2 dl kokos
Cream Cheese Frosting
100 g smör, rumsvarmt
200 g cream cheese
4 dl siktat florsocker ev. lite rivet citronskal
1. Sätt ugnen på 175 grader. Täck botten av en springform med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och poröst. Tillsätt oljan och vispa samman.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, malen kanel, malen ingefära
och salt i en separat skål.
4. Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Avsluta med att vända ner
de rivna morötterna och riven kokos.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 45-50 minuter tills en tandpetare
kommer ut ren. Låt kakan svalna helt innan du brer på frostingen.
6. Vispa smör till frostingen riktigt krämigt, tillsätt cream cheese och vispa
samman ordentligt, ca 3-5 min. Sikta över florsockret och vispa ihop till en
krämig frosting. Vill du smaksätta frostingen kan du tillsätta rivet citronskal eller lite vanilj.
7. Bred frostingen över morotskakan och dekorera med t ex pecan- eller valnötter,
eller servera precis som den är.
Mums så gott! Morotskaka är en favorit här!:-)
Kram