Kladdkaka med kokostosca

 
 
 
Idag bakade jag den här underbara kakan med super smarrig tosca topping...
 
 
Recept för åtta personer:
Ingredienser
175 g smör

3 st stora ägg

4 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)

3 krm salt

1 1/4 dl kakao

1 liten kopp expresso (alternativ 1/3 kopp riktigt starkt kaffe

2 1/4 dl vetemjöl

1/2 dl kokosflingor

smör till formen

kokosflingor till formen

Toscaöverdrag

125 g smör

2 1/2 dl vispgrädde

1 dl ljus sirap

2 1/2 dl strösocker

300 g kokosflingor

 

1. Sätt ugnen på 175 grader. Tag fram en springform med löstagbar kant.

Smöra formen och fördela kokosflingor så det täcker botten och kanterna.

2. Smält smör och häll det i en bunke. Blanda i socker och rör om väl.

Tillsätt ägg, vetemjöl, vaniljpulvret, salt, kakao och blanda till en smet.

Häll därefter på espresso/kaffe, kokosflingor och rör om.

3. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan är

lagom kladdig. (Ta en sticka och se efter, den ska vara lite kladdig mitt i).

I min ugn tog det ca 30 minuter.

Tag ur och låt vila.

 

4. Medan kakan vilar kan vi börja med Toscasmeten. Smält smöret i en

kastrull och häll på samtliga ingredienser. Rör hela tiden om så att det

inte bränner vid. Låt koka upp och sjuda ett par minuter.

5. Bred över glasyren över kakan och grädda i nedre delen av ugnen så

att toscan får en fin gyllenbrun färg. Tag ur och låt vila.

6. ÄT och NJUT!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0