Tidiga bilder Del 1

Jag tänkte dela med mig av tidiga bilder i olika delar (det är så fruktansvärt mycket bilder!). Det är alltså bilder som togs precis när vi köpt huset. Då var det rent, fräscht och orört. I dagens hus är det flera lager av smuts, damm, svart damm från kol (isoleringen i kök och badrum var med kol som vi skyfflat upp för hand = sotig nedervåning)...
 
Huset har sedan augusti 2012 stått ut med ett totalt renoveringsarbete med snickare och andra hantverkare som i princip har "bott" i huset, så det är väldigt smutsigt i dagsläget.
 
 
Här har vi den stora hallen tillika entrén. Hilding gosar i heltäckningsmattan (usch!). Han ser ut som en liten råtta i den stora hallen :). Här har vi rivit bort mattan både på golv och i trappan. Trappan är i dagsläget slipad och ganska redo för att bli vitmålad. Golvet slipas sist av allt och skall målas antingen vitt med stora schackrutor eller svart. Vi har dessutom rivit väggarna som skapade ett "mini-rum" innanför ytterdrörrarna. Så nu är det ett enda stort rum som känns mer öppet och up-to-date. Boasering på väggarna är också uppsatt nu.
 
 
Detta har vi alltså rivit och öppnat upp hallen
 
 
Från hallen ser man rakt in i matsal och ut mot veranda
 
 
Från hallen leds man även in i serveringsgång till köket
 
 
Här har vi Kalles herrum. Här skall golv slipas, fixas i ordning samt tapeter
 
 
I herrummet finns en fin öppen spis och man ser in i TV-rummet
 
 
TV-rum som leder in i matsalen
 
 
TV-rum, matsal och kök går i fil. Vi har öppnat upp den lilla dörröppningen mellan matsal och kök för att få en mer öppen känsla mellan kök och matsal. Man kan då se mer av det fina köket både från TV rum och matsal, vilket känns mycket trevligare
 
 
Matsal som snart skall fixas till
 
 
Matsal med utsikt mot veranda och baksida
 

Matsal

Här är vårt fina matsalsbord. Det är hela 350 cm långt. Det kommer såklart att finnas i matsalen tillsammans med stolar från Miljögården och Dommo By Gawor. Vi har även köpt de här två möblerna till matsalen från Miljögården (Bilder från Formex mässan januari 2013, Stockholm).
 
 
Tapeten i matsalen blir som jag visat tidigare; Ralph Lauren.
 

Kvänum

I somras när vi köpt huset började vi direkt med att spana på kök eftersom det var det renoveringen skulle börja med. Vi körde runt till olika kökstillverkare och snackade, ritade upp olika skisser och begärde prisuppgifter. Det alternativ som var överlägset bäst var Kvänum. Det "klickade" direkt med Kvänum och vår vision så valet blev ganska självklart. Vi har därför under sensommaren / hösten / vintern spenderat timmar i Kvänums vackra lokaler. Här kommer bilder från det kök vi valde fast vårt blir i färgen "dunvit". Vi har heller ingen bänkskiva i marmor utan valde mörk grå / svart granit. Dock är det likadan porslinsho som vi har valt. Vi har även ytterligare en köksho som befinner sig i en annan del av köket där jag har min "bakbänk" och där spisen finns.
Våra fönster har heller inte samma utseende som köket på bilderna nedan utan vi har kors spröjs.
 
 
 

Färdigt gästrum

Gästrummet blev klart den här helgen. Det enda som finns kvar att göra i rummet är en enorm garderob som löper längs med rummet, bakom väggen så att säga. Den är totalt nerklottrad från golv till tak med olika färger. Det är barn som bott i huset förr och som ville göra garderoben lite finare...
 
Kalle har dock sprayat Plet Stop nu så det försvinner allt eftersom. Sedan får det målas över. Den garderoben är ett stort projekt, men rummet "ser" i alla fall klart ut.
 
Golvet är ett trägolv i ekplank, otroligt levande och hemtrevligt golv. Samma golv kommer att läggas på hela övervåningen förutom sovrum som är målat plankgolv och mitt dressingroom som blir heltäckningsmatta.
 

Bilder

Lite bilder från lägenheten...
 
 
Mina älskade engelska pelargoner, äntligen säsong!
 
 
 
 
 
Den här fina kökshyllan köpte vi från Ib Laursen när vi flyttade in i lägenheten. Jag undrar dock vart vi skall ha den i huset. I köket i lägenheten har den funnit sin plats men jag undrar som sagt var vi kan placera den i huset...
 
 
 
Det här möblemanget köpte vi hos en antikhandlare i byn för några år sedan. Det var mörkt brunt och bordet och stolarna hörde inte ihop. Vi lät sprutmåla stolar och bord samt klädde om stolarna i ett fint tyg från Sandbergs (finns även som tapet).
 
 
Kalles TV hörna. I huset kommer han dock att ha ett helt herrum...
 
 
Den här fina skänken är från svärmor. Vi är jätte glada över att ha den i vår ägo.
 
 
Bild på ett av burspråken. Hilding sover jämt i soffan. Han smälter in i bilden, syns knappt... ;)
 
 
Den fina stolen med tyg från Sandberg
 
 
Bordets vackra detaljer, det har hjul också vilket är praktiskt
 
 
Min fina gamla byrå från mormors föräldrahem. Den har varit brun men har såklart blivit vit. Handtagen är också nya men i gammal tappning.
 
 
 
En pall som pryder sin plats i köket. Den har klätts i samma tyg som en stol (se tidigare inlägg). Tyget är helt underbart, från Sanderson. Pallen är köpt i antikaffär och har varit mörkbrun.

Namnsdag

Detta fick jag av Kalle i namnsdagspresent, så gulligt!
 

Bild från förr

En bild på prästgården som är från början av 1940-talet. Tydligen har det funnits en stor veranda i glas på baksidan av huset som gick i två våningar. Idag finns det en öppen veranda som man når från matsalen och en stor balkong över verandan som man når genom sovrum och dressingroom. Någon gång i framtiden vill jag nog ha tillbaka den inglasade verandan uppe och nere...
 

Lyx

Vilen lyx det vore om någon fixade håret på en varje dag. Min syster gjorde mitt hår igår när jag skulle gå ut och det var fint även dagen efter. Man måste ju va snygg i håret även när man renoverar, haha...
 

FEST

Igår kväll var det fest och utgång. Vi hade jätte kul och jag hoppas vi gör om det snart igen...
 

Tapet

I kväll har vi valt tapet till ett av sovrummen. Det blir den här vackra. Beställs imorgon.
 

Utomhus

Utsikt från balkong Sovrum och Dressingroom
 
Stort härligt gammalt träd som jag vill ha en gunga i till sommaren
 
Vindruvor växer utmed husets väggar, smakade dem i somras och de var riktigt goda...
 
Jag gillar träden här med "grenar" och löv på stammen. De pryder trädgården och är lite ovanliga.
Även här syns vindruvorna.
 
 
Äppel- och plommonträd
 
Vildvuxet? Vår tanke med stenmuren här längs med gången är att det skall klänga växter på muren. Men de får inte täcka hela den fina muren utan bara lagom...
 
 
Hilding trivs i trädgården och ligger mer än gärna i gräset och filosoferar (och skäller på allt som låter och rör sig)
 
 
Vi längtar till vår första sommar i huset. Bilderna ovan är tagna när vi precis köpt huset sommaren 2012.

Kassavalvet

 
Eftersom huset har varit en prästgård så har det ju funnits en pastorsexpedition. I den expeditionen fanns ett kassavalv där man arkiverat diverse handlingar åt församlingen. Detta ligger i den före detta pastorsexpedtionen som vi gör om till ett gym. Det kommer inte bli klart före inflytt men förhoppningsvis ganska snart ändå. Kassavalvet är vi väldigt tacksamma för och det kommer även vi att ha användning av. Inbrotts- och brandsäkert.
 
Detta lilla rum går ju inte att flytta på, vilket har inneburit olika val när vi renoverat husets olika rum såsom kök, gym, gästtoalett. Vi har helt enkelt fått anpassa oss efter att rummet finns där och det kan vi aldrig ändra på.

Hilding namnsdag!


Antik stol och kommod

Den här antika stolen köpte vi för två år sedan (tror jag). När vi köpte den var den mahogny brun och klädd med ett gul-grönt tyg. Vi lät sprutmåla den samt klädde om den i ett vackert tyg. Vi får se vart den placeras i huset sedan...
 
 
Kommoden köpte vi i en antikaffär här i byn för kanske 3 år sedan. Vi målade den, bytte ut knopparna och rengjorde marmor skivan rejält och idag används den som en TV bänk i Kalles rum. Jag vet inte vart den kommer hamna i huset sedan men den finner säkert sin plats någonstans. Jag älskar den och tycker den är mycket vacker.
 
 
Vi handlar ganska mycket möbler och diverse saker i antikaffärer och sedan gör vi om dem (om det krävs). Vi målar och klär om så att det passar in i vår stil och miljö.

Världens underbaraste

Hilding är så himla söt. När han vill sova gillar han att ha ett gosedjur (en av hans sönderbitna mjuka leksaker) bredvid sitt huvud. De här bilderna knäppte jag häromkvällen i soffan när han sov med sin anka.
 

Lördag bilder

Jag gick runt och knäppte lite bilder i huset idag
 
Min pappa sätter gipsskivor på övervåningen. Där har varit platsbyggda garderober förut som vi rev väck. Nu skall det bli tapet och en fristående garderob från Miljögården.
 
En liten bild på tapeten i gästrummet samt bilder på hallen i dagsläget där boaseringen har börjat sättas upp.
Även några bilder från Kalles herrum med spisen samt köket.
 
 

Lördag projekt

Ett av dagens projekt för mig blev att grundmåla det här fina gamla fönstret som skall sitta i hallen. Jag hann bara ena sidan så den andra sidan stryker jag imorgon istället.
 

Badrum nere

Till badrummet där nere har vi köpt den här från Qvesarum. Snart är badrummet redo för att få kakel och klinker och sedan kan badrumsmöbler och badrumsinredningar monteras. Spännande! Det kommer bli jätte fint.
 
Badrumsskåp m lådor o luckor
 
 
Vi valde ju att göra om en del av pastorsexpeditionen till ett stort badrum. Från början har det allstå inte funnits något badrum på nedre plan utan enbart en liten toalett. Till en början kommer vi även att ha tvättmaskin och torktumlare i det här badrummet tills vi inrett tvättstugan i källaren.
 
 
Ytterdörren har vi täckt för eftersom vi ville ha mer väggyta. Den här dörren var alltså tidigare ingången till pastorsexpeditionen.
 
 

Lördag Hilding


Lördag

Idag vaknade jag till grått och tråkigt väder. Känns inte alls som vår...
Jag fick en murgröna av mormor förra helgen som jag passade på att plantera idag. Hon hade tagit en liten bit från ev av sina murgrönor som hon låtit stå i vatten och bilda rötter. Sedan hoppas jag att jag har gröna fingrar så den växer. Min tanke är att den skall klänga på en båge när den blivit lite större. Jag har en del murgrönor i hemmet, väldigt vackra och romantiska växter enligt mig.
 

Alla hjärtans dag

I torsdags var det alla hjärtans dag och jag blev uppvaktad med detta...
 
 
 
En bodylotion som jag suktat efter ett tag fick jag av min kära sambo. Alla bodylotions från Durance är superbra. De doftar underbart, man blir mjuk och återfuktad samtidigt som de går in i huden väldigt snabbt.  Och så är förpackningarna så himla snygga också.
 
 
 
Av svärmor fick jag dessa läckra ljuslyktor i rosa.
 
Till min kära sambo överraskade jag med myskväll. Jag hade köpt en stor påse godis och hyrt en film på Hemmakväll. Filmen blev: American Pie Reunion (Romantiskt va?!) ;)
 

Redo

Redo för renovering en lördag
 

Godaste rödvinet

Jag vill tipsa om mitt absoluta favorit rödvin. Det heter Doppio Passo Primitivo (Italienskt), en flaska kostar 89 kr. Jag provade det på en restaurang en sommarkväll när vi bodde i Borås. Och jag blev störtförälskad i detta fantastiska vin. Jag brukar dricka det till maten (kötträtt) eller bara när jag känner för att ta ett glas rött. Vinet är väldigt fruktigt och fylligt och det passar mig utmärkt. Enligt mig är detta det absolut godaste rödvin jag provat, det liknar inte något annat.
 
 
Eftersom vi kommer att ha en vinkyl i vårt kök så räknar jag med att det kommer att finnas en uppsättning med Doppio Passo viner där...
 
 

Proteinpulver och träningslinne

Inhandlade nytt proteinpulver från Twinlab då jag haft slut på det i en vecka samt ett turkost träningslinne från mitt favoritmärke när det gäller träningskläder, Better Bodies. Outstanding kvalitet tvätt efter tvätt och pass efter pass. Värt vartenda krona!
 
 
 
 
 

Nytt

I kväll beställde jag dessa två godbitar från Nelly.
 
 
Natalia Shirt
 
 
 Sophie Dress
 
 
I förra veckan köpte jag dessa byxor från Nelly. Supersköna och mjuka.
 
Sisters Point - Fam Pants 
 
Från Ginatricot fick jag hem detta i veckan.
 
 
 
 
 
Från La Redoute beställde jag den här snygga långkjolen.
 
 

Huvudbry...

Jag har i ett par veckors tid haft rejält huvudbry kring tapetvalet i hallen / entrén. När vi köpte huset och under hösten / vintern har jag varit helt bestämd på en tapet från Lewis & Wood som är helt fantastisk!
 
 
 
 
 
 
Ungefär såhär kommer det bli med tapeten från Lewis & Wood för vi skall ha en boasering (inte panelskivor/pärlspont utan snarare träskivor med spegelmönster i) som skall målas vit.
Om vi väljer den här tapeten så går den i bra harmoni med matsalstapeten från Ralph Lauren som jag visat i ett inlägg tidigare. Från hallen ser man ju rakt in i matsalen. Golvet till den här tapeten målas i så fall vitt med stora schackrutor i en färg i samma ton som tapeten.
 
 
Men så fann jag en annan drömtapet (givetvis!) och nu vet jag inte vilken det skall bli. Den andra tapeten är från Zoffany och heter "Nostell priory". Vi har funderat på den här svarta med en vit boasering och kanske ett målat svart plankgolv, eller vitt... Zoffany tapeten är även fin i den guld gröna botten och även dessa tapeter stämmer med matsalens tapet...
 
 
 
 
 
 
 Till tapeten (oavsett vilken tapet) kommer det att sitta en hög "boasering", 150 cm. Den satt ju inte där från början utan den gör snickarna åt oss. Det kommer bli väldigt fint vilket som men jag kan verkligen inte bestämma mig...
 
 
 
 
 
 

Tapet Gästrum

I gästrummet håller svärföräldrarna på för fullt med att sätta den här fina tapeten. Den kommer från Boråstapeter, kartan heter Falsterbo. Botten är ljust blå och sen är det blommor och fåglar. Kommer med bildbevis så fort de är klara.
 
 
 

Melodifestival

Nu blir det ett glas vin och titta på Melodifestivalen...

Tapet

Tapeten i matsalen blir med stor sannolikhet den här från Ralph Lauren, Ashfield Floral Gunmetal. Det är faktiskt en av de finaste tapeter jag sett någonsin, jag älskar den!
 

FALCON kyl och frys

Här är den kyl / frys som vi har valt från FALCON. Vi skall ha den i svart. Kylen är väldigt bred eftersom det är dubbeldörrar och frysen öppnas enkelt med de två utdragbara lådorna. Det är även möjligt att få is / vatten i ismaskinen.
 

FALCON spis

Vi har valt en tranbärsröd spis från Falcon, fläkten blir också i samma färg. Vi har valt en 1.10 m spis. Den har två rymliga ugnar och en grill. Såhär ser den ut. Bilder från Falcon och från butikens visningsspis som är 90 cm.
 
 

Promenad i snön


Vårt Kök

Vårt kök faller på plats. Stommarna är på plats. Nu skall de spacklas och målas för att få till den där platsbyggda, gedigna känslan. Sedan skall det komma några för att mäta köket och sedan skall de tillverka vår granitskiva. Det är nog två veckors leveranstid på granitskivan. Sedan skall vitvarorna in också. Längtar...
 
Vi har valt ett kök från Kvänum. Köket går upp i taket och det är fönster med spröjs. Köket är "dun vitt". Vi har även valt att ha en sittbänk framför ett av fönstren samt en köpmannadisk i serveringsgången. Köket blev så stort och det är så mycket lådor och förvaring så jag undrar vad vi skall fylla ut det med. Trodde inte det skulle bli så mycket. Men utrymme är ju bra. Lådorna är av massiv ek med en grå filt som skydd (se bild nedan).
 
Här kommer två bilder från Kvänum och sedan vårt kök som det ser ut i dagsläget.
 
 
 
 
Från den här sidan av köket ser man matsal och Tv-rum. Rummen går i fil.
 

Vårfint i lägenheten

 
Lite nya blommor fick stå för vårkänslan förra helgen när solen sken och man trodde att våren var nära. Sen kom det tyvärr mer snö i veckan och den här helgen.

Klinker i kök och serveringsgång

Nu är klinker lagd på värmegolvet i kök och serveringsgång. Det blev faktiskt riktigt fint, vi är super nöjda! Det kommer att göra sig fint till det vita köket och den mörka granitskivan.
 
Vi valde mörk fog eftersom vi ville undvika ett "rut-system". Innanför ytterdörren som det finns en i köket också, så lade vi mosaik. Hilding inspekterar golvet och ger det mycket väl godkänt.
 

Projekt trappa

Ja, tapeten är uppe. Men trappan har fortfarande ingen färg... Trappor som skall bli av med sin heltäckningsmatta och bli målade är sannerligen ett evighetsprojekt alltså...
 
För den som undrar: Det är Hilding som skuttar som en kanin i trappan på första bilden. Han älskar att springa i trappan. Ibland springer han runt i huset genom att springa upp för den här halltrappan och sen ner i köket genom serveringstrappan och sen upp igen i den här trappan osv.
 
 

Utsikt

 
Vår utsikt från ett av rummens fönster på övervåningen. Det låter säkert helt knäppt det här.
Men jag tycker att det är väldigt fint och fridfullt med utsikten över kyrkviken (sjön ligger bakom kyrkan), den vackra stora kyrkan och kyrkogården. Till saken hör ju att jag gillar kyrkor. Jag tycker att kyrkor är väldigt vackra, ståtliga, välgjorda byggnader och att bo såhär i en prästgård vid en kyrka känns faktiskt inte så pjåkigt. Många skulle kanske rynka på näsan över detta, men jag gillar det i alla fall.
Jag kan väl tillägga att utsikten är mycket finare på våren / sommaren med allt grönt och en sol som skiner. Den här bilen blev ganska grå och tråkig vid närmare eftertankke.

Victorias Secret

Den här underbara doftsprayen, bodymist, fick jag i julklapp. Rosa flaska och helt underbar doft. Jag brukar spraya efter att jag duschat eftersom sprayen är väldigt fuktgivande också.
 
 
 
 

New In

Här är några av kläderna som jag shoppat nyligen...
Den sista bilden är den underbara, sköna grå collegetröjan med härlig rygg från Ester Eleonora. Volangkanten nedtill är i siden och även ryggen. Svårt att fota den djup blåa tunikan från mitt favoritmärke Love Forever. Färgen är snyggare i verkligheten än bilden.
 

Random pictures...

 
Trappan skrapas och slipas i omgångar. Den är enorm och det tar tid att få den så pass ren så att vi kan måla den vit...
 
Golven i kök, badrum, toalett är flytspacklade den sista gången över golvvärmen. Redo att "prima" och sedan lägga klinker.
 
Den stora hallen / entrén väntar vi med till sist eftersom alla hantverkare och vi springer där hela tiden. Ett hål har dock förberetts där vi skall sätta in ett ca 100-150 år gammalt träfönster med massa spröjs.
 
Tapeten i hallen på övervåningen blev fin. Det blir ljust och stiligt. Trappräcket är ju tillverkat i äldre stil av de duktiga snickarna. Vi är mer än nöjda om man säger så...
 
Varje söndag står jag i ett av rummen i huset och stryker dörrar. Jag har tappat räkningen på hur många jag gjort hitills. Och jag vågar inte tänka på det antal dörrar som återstår...
 
 

Promenad i snön

 
Såhär kul är det med Hilding och matte på promenad i skogen. Hilding bet av en stor gren och sprang med i munnen på vägen hem...

Whiskyskåp och värmegolv

 
Måste bara slänga in en bild här på Kalles whiskyskåp till hans herrum i prästgården. Han köpte två stycken på Formexmässan och de är urläckra!
 
Golv i kök, badrum där nere samt den lilla toaletten har fått värmegolv. Den 1 mars slår vi igång värmen!
 
Golv i kök, badrum och den lilla toaletten har flytspacklats i två omgångar. Först en gång sedan golvvärme och sedan en gång flytspackel igen och sedan klinker. innan vi lade golvvärme och klinker. Detta gick på hela två dagar eftersom vi inte gjorde på det "vanliga" sättet genom att rikta om golven, regla och isolera, lägga golvgips, spånskivor och allt vad det heter. Det skulle tagit många veckor att slutföra. Nu bär golvet för flera ton utan att vi behöver vara oroliga, haha. Om någon nu skulle vilja testa menar jag. Nu är golvet rejält stabilt med andra ord...

Hall nere Korridor uppe

Hallen på nedervåningen fick gipsväggar i mitten av januari och korridoren på övervåningen fick återställare för att sedan skall det bli en ljus tapet där, samma tapet som hallen på övervåningen (Sandbergs). Elskåpet är ganska rörigt. Vi har ju gjort en hel del el arbeten i hela huset så det blir en och annan sladd...
 

Sprutmålning av tak

I mitten av januari sprutmålade målaren taket i kök, badrum och serveringsgång. Och under tiden fick det se ut såhär...
 

Mitten av januari 2013

 
Det går undan i prästgården, minst sagt. Och i detta nu ser det inte ut som på bilderna ovan över huvud taget... Jag bakåtdaterar ju nu så håll tillgodo. Snart kommer bilder som är mer "up to date" och mer rättvisande än dessa. Men jag måste ju visa hela processen...
 
Den första bilden föreställer mitt lilla fönster som jag grundmålade innan det monterades upp i köket, i serveringstrappans vägg (som ni ser på bilen längre ner).
 
Jag, Kalle och min pappa ägnade hur många timmar som helst åt att måla 650 meter tak till kök oh badrum samt serveringsgång. Vi täckmålade inte utan vi grundmålade "bara". När taket satt på plats sprutmålades det vitt.
 
Badrum och kök har fått upp gipsväggar.
 
Mina svärföräldrar sätter fin tapet från Sandbergs i hallen på övervåningen. Vi fick proffshjälp av målaren med att sätta tapeten i den stora trappan, smått livsfarligt att hänga i stegen där faktiskt. Men det gick bra och nu är det färdigtapetserat i det rummet.
 
Och Kalle kom hem med fina rosa (min favorit färg!) tulpaner till mig en kväll efter jobbet, vårkänsla - check!
 
 

Ofrivilligt blogg uppehåll och Formex mässan 2013

 
Ja det har tyvärr blivit ett helt ofrivilligt blogguppehåll för min del.
Det beror på att jag har haft fullt upp. 19-20 januari så var vi i Stockholm på Formex mässan och handlade hem inredning både till butiken och till huset. De följande två helgerna har vi varit i huset och renoverat. I och med att jag har ett heltidsarbete och skall hinna med allt annat såsom hunden, träningen osv. så blir det väldigt lite tid över till bloggen. Men ikväll kikar jag in en vända i alla fall. Här nedan är lite bilder från Formex mässan. Det blir bilder på en liten del av det vi köpt till butiken och till huset. Och gissa vem som kommer gå runt i de rosa gummistövlarna??
 
 
 
 

RSS 2.0