Bildregn: Vår lägenhet

 
Vi har bott i nuvarande lägenhet i tre år. Huset är ett stort, gammalt och fint trähus som min sambo och hans bror äger ihop. I huset finns tre hyreslägenheter; i en bor jag, min sambo och vår Hilding, i den andra lägenheten bor min sambos bror och i en tredje bor det andra hyresgäster.
Här kommer ett bildregn som visar hur vi bor just nu...
 
 
 

30 december: En heldag i huset

Idag har det varit en heldag i huset. Min sambo har varit där från klockan nio i imorse till klockan åtta ikväll. Han har grundat sovrumsgolvet med Jotun Kvist- och spärrgrund. Innan han grundade golvet så dammsög han golvet samt våt moppade det ett flertal gånger. Nu är golvet vitt och fint, fast det är mycket mer jobb innan  golvet är helt klart. Men fint blev det i alla fall.
 
Han har även målat sin walk-in-closet för andra gången och under halva eftermiddagen och kvällen fick han hjälp av min svärmor med att tapetsera i sin walk-in-closet. Tre väggar är målade och den fjärde väggen har tapeter. Han har valt två olika tapeter från Mulberrys senaste tapetkollektion, de är ganska häftiga faktiskt. Den ena tapeten som sitter längst ner är det klassiska "Mulberry-trädet" och över den sitter en tapet med fåglar på. På golvet skall han lägga en heltäckningsmatta i någon fräck färg. Troligtvis blir det en orange matta, som stämmer med någon av färgerna i tapeten. Sedan skall det in med garderobsinredning också. Lägger upp bild på färdigt tapet resultat en annan dag. 
 
 
 
 
 
Själv har jag målat på garderoben idag med. Den är i princip klar. Jag skall måla en omgång till med metall färg på stången i garderoben, sedan är garderoben klar. Jag har även grundmålat samt toppmålat garderobsdörren, lister, dörrfoder osv.
 
 
Vid sju ikväll körde jag och hämtade Hilding och så lagade jag middag till mig och sambon. Vi var hungriga såhär efter en heldag med renovering...
 
 

29 december

 
Vaknade upp till en grå, regnig dag...
 
 
Gick en promenad med Hilding och sedan var jag i huset och fixade och donade med mina kära sambo.
Jag fortsatte att måla på en av garderoberna medans min sambo tvättade och slipade trägolvet i sovrummet för att förbereda inför att golvet skall målas.
 
            
 
 
På källen var vi bortbjudna och fick underbart god mat, dessert och julgodis.
 

Ärad vare gud i höjden...

... för denna har jag gjort i slöjden ( eller hemma i varje fall). Nu gäller det att låta ljusen brinna lite oftare för snart skall den bort. Så sakteliga börjar jag tröttna på julen och ganska snart efter nyår vill jag ta bort allt julpynt och in med nytt.
 
Bilden är tagen när adventsljusstaken var precis nygjord. Nu har ljusen brunnit lite grand, men eftersom det är mindre blockljus så kan de brinna ganska många timmar innan de är helt nere.

VÅR

Kjol från ellos.se
Äntligen kan man se fram emot vår och sommar. Alla nya, fräscha vår- och sommarplagg trillar in i webshopparna och jag har fått hem både H&M och Ellos katalogerna så jag är inspirerad på den fronten. Jag tycker dock att varken H&M eller Ellos katalogerna hade sådär mycket som jag brukar hitta, men de fyller ju såklart på hela tiden och det finns desto mer på företagens webshopar. Något jag fastnat för visas här nedan...
Klänning, jeans, kavaj samt skor från H&M. Skorna ser helt fantastiska ut så de kommer jag definitivt att så till på.
 
Casall sport top i snygg färg, ellos.se
 
Snygg blus från soaked in luxury, ellos.se
 
Svag för leopard tryck är jag ;). Scarf från pieces, ellos.se
 
Skor, båda från ellos.se
 
Snygg väska, ellos.se
 
Klänning från dry lake, ellos.se
 
Träningsskor, ellos.se (Reebok easy tone)
 
Skinn boots från ellos.se
 
 
 
 

Vårt hus

Vårt hus är en stor, gul, gammal prästgård från 1930-talet i puts med vita fönster och lila dörrar (ja, dörrarna har varit blå en gång i tiden men solen har blekt dem så nu är de mer lila). Huset ligger uppe på en högre nivå och har även en stor trädgård omkring sig. Det finns en gammal, robust stenmur runt hela trädgården med tre underbara gamla stentrappor ner till en annan nivå av trädgården, den delen som har en "fruktträdgård" med äppel- och plommonträd samt grönsaksland.
 
Vår ambition är att framöver måla om huset. Vi har tänkt oss huset i någon ljus beige färg där fönster och dörrar skall målas mörkt gröna / mörkt röda / senapsgula (ja, vi har inte bestämt oss alls ännu för grönt eller rött eller gult) och alla breda knutar samt de två breda "fundamenten" (jag kommer inte på ordet) skall målas i en mörkare beige - grå ton. Dock kommer detta säkerligen dröja ett par år framåt då vi fokuserar på husets insida nu. Men dörrarna är så vedervärdiga i den där lila tonen så jag hoppas att vi kan måla om dem redan nu 2013. Jag och min sambo har även planerat att till våren tvätta av huset och taket som är smutsiga (de vita partierna är grå-svarta).
 
Trädgården är stor och ett projekt i sig, men tanken och ambitionen är såklart att även den skall rustas upp och kunna visa sin bästa sida. Trädgården är absolut inte någon katastrof utan den är mycket vacker i sina olika etapper, sitt enorma omfång, fina gamla stora träd, buskar, vindruvor som klänger på fasaden med mera, men vi vill såklart även "fixa" till trädgården en aning. Trädgården är precis som målning av huset ingen särskilt hög prioritet för tillfället utan det kommer tids nog.
Jag hoppas dock att vi kan ordna till de gamla, fina grindarna från båda sidor upp till gården, under 2013.
 
Vi köpte vårt drömhus sommaren 2012. När jag och min sambo tidigare talat om ett framtida husköp har vi alltid varit mycket bestämda och överrens kring hur vi vill att huset skall vara. Och så kom den här prästgården ut till försäljning och det kändes bara "JA!". Det gick dock en liten tid till en början när ingen av oss nämnde för den andre vad vi egentligen tänkte. Vi kunde gå förbi prästgården och jag kläckte ofta ur mig "Gud, vilket drömhus, den som köper det kommer kunna bo fint". Och så fortsatte det... Vi hade ju båda så bestämda uppfattningar kring vart vi ville bo och det var sannerligen inte här (Men det visade sig visst bli så ändå och det gick ju bra). Själva husköpet gick rekordsnabbt...
 
En ljummen sommarkväll satt jag ute i trädgården där vi bor nu och drack ett glas vin. Så förde jag lite försiktigt på tal det här om prästården för min sambo; "Jo, du tror inte vi kan ringa till mäklaren imorgon och be om en visning. Jag menar, det skadar ju inte att bara titta. Vi har ju inget att förlora på att bara titta". Min sambo har inte fört det på tal tidigare men han såg ganska lättad ut när jag kläckte ur mig den meningen och jag tror att han gått runt och tänkt samma sak men inte sagt något till mig. Han blev genast engagerad och våra tankar och drömmar skenade snabbt iväg. Knappt en och en halv vecka senare stod vi här som ägare till prästgården och lyckan var total!
 
Jag kommer framöver här i bloggen att bakåt-datera hela processen från det att vi köpte huset.
 
 
 

Fredag kväll

Fredag kväll... redan?! Tiden går så fort. Jag har varit ledig de här "mellandagarna" torsdag och fredag, mycket skönt och grymt välbehövligt. Jag har försökt att ta igen lite sömn, till vardags har jag ju tyvärr en tendens att sova på tok för lite. Julen har varit mycket bra, fick jättefina julklappar. Jag fick bland annat ett bodypump set samt en step up bräda så nu kan jag köra bodypump hemma. Kör det annars i grupp på måndagar, men eftersom jag är så fanatisk av just bodypump så krävs det ju att jag har ett set hemma också så jag kan köra när jag vill. Gillar texten på skivstången "GET A GRIP GIRL."
 
 
Såhär i julledigheter har jag tagit det lugnt (okej, försökt i alla fall), små fixat, varit i huset och målat, spenderat tid med min kära sambo och vår helt underbara lilla gris Hilding...
 
 
Nu sitter jag med ett glas vin och ser någon halvbra film. Min kära sambo är på whiskyprovning ikväll.

Försöker...

Jag försöker att få igång min blogg. Den har legat på is under några veckor. Jag håller på att få hjälp med design så att den blir snygg och mer "jag" än vad den är just nu. Hoppas kunna bli mer aktiv inom en snar framtid...
 
 
 

RSS 2.0