Lyx till frukosten

Jag gillar att göra eget chokladsmör. Perfekt att avnjuta under en lång
härlig söndagsfrukost. Och så är det så himla enkelt att slänga ihop också.
 
För 4 dl chokladsmör / choklad- och nötkräm:
 
Smält 200 g mörk choklad (i bitar), 50 g smör, 1 dl vispgrädde, 2 msk sirap och
1 msk vatten i en kastrull på låg värme. Låt allt smälta ihop till en slät sås.
Häll smöret i en burk. Förvara i kylen så håller det minst en vecka.
 
För dig som inte nöjer dig med vanligt chokladsmör utan vill ha en choklad- och nötkräm:
Ta kastrullen från värmen och blanda ner 100 g rostade och mycket fint mixade
hasselnötter. Häll krämen i en burk. Förvara i kylen så håller den minst en vecka.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0